4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Sirup ze smrkových výhonků

Název Množství a jednotka
smrkové výhonky 1 kg
cukr krupice

Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5 cm.
Propláchneme je studenou vodou.
Do sklenic vrstvíme výhonky, cukr, výhonky, cukr opakujeme až do zaplnění sklenic. Sklenici uzavřeme a dáme na slunné místo. Necháme je 2 - 3 týdny vyluhovat. Po té šťávu slijeme do skleniček.
Užívá se 1 lžíce ráno. /Proti kašli, zmírňuje revma, bolesti končetin, průdušky/


Další fotografie
 


RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...